II turnus projektu: Turnusy aktywizująco – rekreacyjne dla seniorów z gmin wiejskich i miejsko-wiejskich, edycja II – już zakończony

W dniach 14-19.09.2022 zrealizowany został durgi turnus projektu: „Turnusy aktywizująco – rekreacyjne dla seniorów z gmin wiejskich i miejsko-wiejskich, edycja II”

Uczestnicy w ramach zajęć uczyli się ozdobić świeczkę, metoda decoupage herbaciarkę, zrobić mydelko glicerynowe. Seniorz samodzielnie szyli  torbę, którą roboczo nazwaliśmy „bezpieczny Senior”, ponieważ naszywane były elementy odblaskowe i logo zadania „Aktywni+” Wieczorami uczestnicy spotykali się na pogodnych wieczorkach, gdzie śpiewali piosenki lub włączakli się w zabawy integracyjne. W ciągu dnia chętnie brali udział  w neurobiku – tutaj furorę zrobiła gra Rummikub. Nie stronili także od ćwiczeń czy spacerów z kijami wzdłuż rzeki Wisły. W wolnych chwilach korzystali z kafejki internetiowej, aby wysłać maile i skorzystać z internetu.